Vi har skabt et nyt og vigtigt koncept:

Rettigheder i børnehøjde. 

Vi har fokus på at små børn, børn i vuggestue, børnehave, førskole og børnehaveklasse lærer deres rettigheder at kende. 

Jeg har stiftet børnerettighedsorganisationen Børns Rettigheder, fordi jeg synes, det er vigtigt at forebygge omsorgssvigt og mistrivsel. I mit arbejde som jurist i børnesager, har jeg siddet med mange børn og unge, som ikke har kunne sige til nogen, at de havde det svært og havde behov for hjælp. De kunne ikke forstå hvorfor, der ikke var nogen voksne, som så, at de havde det svært, eller som lagde mærke til det, som skete derhjemme.

Jeg vil oplyse børn og voksne om børns rettigheder og hjælpe børn til at sige fra, hjælpe sig selv og andre børn. Det gør jeg sammen med andre dedikerede mennesker, som ønsker børn det absolutte bedste.  

Hjertelig hilsen        

Tanja Schultz Ramdal

Det vil vi med Børns Rettigheder

Alle børn har ret til en god start i livet. Børns mistrivsel skal opdages og tages hånd så hurtigt som muligt. Vores indsats er forebyggende og styrker børns retssikkerhed. Vi udøver målrettet og opsøgende gratis anonym rådgivning og hjælp til børn og deres familier. Vi forebygger mistrivsel og sociale problemer.

Børn, som udsættes for psykisk og fysisk vold og misbrug, skal have hjælp, og det skal stoppes – det har vi som samfund pligt til. De forældre, som har det svært med at give omsorg og beskyttelse til deres børn, har ret til at få hjælp og støtte. Vi hjælper børn, når deres forældre får hjælp. 

De voksne, der arbejder med børn, har et særligt ansvar for, at børn beskyttes og får omsorg. Vi vil gennem vores arbejde være med til at sikre, at flere børn og voksne kender principperne og bestemmelserne i FN’s Børnekonvention. Det er vigtigt, at alle børn kender deres rettigheder. Vi har mange års erfaring med at rådgive børn og familier, som har det svært, og vi ved, at den forebyggende indsats er den vigtigste.

Vi vil aktivere og opruste andre til at fremme og beskytte børns rettigheder.

Vi mener, at der skal laves flere tiltag omkring forebyggelse, så børn ikke kommer i en risikosituation, hvor de bliver udsat for psykisk og fysisk vold eller seksuelle overgreb. Børn skal beskyttes, både når de er hjemme, i institution, i skole eller deltager i fritidsaktiviteter.

Vores mål er, at børn lever i en verden, hvor deres rettigheder bliver anerkendt, respekteret og håndhævet.

Mål og strategi:

BØRNS RETTIGHEDERS strategi handler om at tage ansvar for børns ret til omsorg og beskyttelse. Strategien handler også om at skabe opmærksomhed og motivere folk til, at tage ansvar i forhold til børn, som er i bekymrende trivsel eller bliver udsat for omsorgssvigt.

 

Hos BØRNS RETTIGHEDER har vi et rettighedsbaseret børnesyn. Vi ser børn som selvstændige personer, som har deres egne rettigheder.
Børnerettighedsorganisationen BØRNS RETTIGHEDER overordnede mål tager udgangspunkt i FN´s Børnekonvention.

– Danmark skal respektere og sikre de rettigheder, der er fastsat i FN´s Børnekonvention, for alle børn.

– Danmark skal påtage sig at sikre barnets ret til beskyttelse og omsorg. Herunder sikre forældre eller andre med juridisk ansvar for barnet, og skal med henblik herpå træffe alle passende lovgivningsmæssige og administrative forholdsregler. Danmark skal sikre, at institutioner med ansvar for omsorg for eller beskyttelse af børn skal være i overensstemmelse med de standarder, der er fastsat af kompetente myndigheder, særligt med hensyn til sikkerhed, sundhed, personalets antal og egnethed samt sagkyndigt tilsyn.

– Danmark skal sikre et barn, der er i stand til at udforme sine egne synspunkter, retten til frit at udtrykke disse synspunkter i alle forhold, der vedrører barnet. Særligt i enhver behandling ved dømmende myndighed eller forvaltningsmyndighed af sager der vedrører barnet, enten direkte eller gennem en repræsentant.

– Danmark skal træffe alle passende lovgivningsmæssige, administrative, sociale og uddannelsesmæssige forholdsregler til beskyttelse af barnet mod alle former for fysisk eller psykisk vold, skade eller misbrug, vanrøgt eller forsømmelig behandling, mishandling eller udnyttelse herunder seksuelt misbrug medens barnet er i forældrenes varetægt eller i andres varetægt.

– Danmark skal gøre børn bekendt med bestemmelserne i FN´s Børnekonvention.